23 oktober 2023    meer nieuws

Nieuwe blogserie over examencommissies in het vo

Graag kondigen we een nieuwe blogserie aan, waarin de examencommissie in het vo centraal staat. Een actueel onderwerp! Op 12 oktober jl. publiceerde de Onderwijsinspectie een rapport waaruit blijkt dat de kwaliteit van schoolexamens op middelbare scholen nog altijd niet in orde is. Zo bleek onder andere dat de examencommissies van de scholen vaak te weinig zicht hebben op de kwaliteit.

Met de toenemende aandacht voor de kwaliteit van toetsen en schoolexamens in het voortgezet onderwijs, wordt de rol van de examencommissie steeds prominenter. Jaap Brunnekreef, adviseur leren & toetsen én trainer bij Teelen, heeft in zijn trainingen veel contact met examencommissies in het vo. In zes informatieve blogs deelt hij zijn kennis en ervaringen. Deze belangrijke vragen vormen de kern van de blogserie:

De komende weken publiceren wij regelmatig een nieuwe blog. Deze link voegen we dan toe aan dit nieuwsbericht. Wil je niets missen? Volg ons dan op LinkedIn

Wil je meer weten over hoe je de examencommissie kunt versterken of opbouwen? Bekijk dan onze training Examencommissie in het vo.