Ontwikkelen van beleid en middelen

Teelen ondersteunt je bij de ontwikkeling van beleid en middelen rondom toetskwaliteit. Denk hierbij aan toetsbeleid, toetsprogramma’s, toetstermen, toetsmatrijzen, vragen, toetsen en opdrachten, maar ook aan instrumenten voor beoordeling, borging en de toetsorganisatie. Of het nu gaat om vernieuwing of om herstructurering.

De onderwijskundigen en toetsdeskundigen van Teelen brengen een schat aan ervaring mee. Ze zullen snel herkennen wat je uitdagingen of knelpunten zijn. Ze zetten zich in als volwaardige medewerkers, zijn betrokken, weten wat je van hen verwacht en handelen altijd in jouw belang.

Toetskwaliteit

Voor een kandidaat hangt er vaak veel af van het behaalde resultaat op een toets. Je wilt daarom voorkomen dat er wordt getwijfeld aan de kwaliteit van een toets. Maar toetskwaliteit is meer! Zo speelt ook het toetsbeleid een belangrijke rol. Is het formuleren van een helder toetsbeleid voor jou nog een hele uitdaging? Je bent zeker niet de enige die ermee worstelt.

Teelen ontzorgt en ontwikkelt samen met jou het toetsbeleid dat past bij jouw onderwijs. Daarnaast staan we je bij in alle fases van het toetsproces. Daarbij hoort zeker ook de evaluatie en het bijstellen van beleid en uitvoering.

Zo zorgen we samen met jou voor het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van je toetsing!

toetscyclus

Een paar voorbeelden van onze dienstverlening rondom toetsing:

Het toetsproces en TestVision

Bij het formuleren van een toetsbeleid of het inrichten van een toetsproces spelen niet alleen onderwijskundige thema’s een rol. Ook organisatorische en technische zaken zijn bepalend. Teelen heeft het digitaal toetssysteem TestVision ontwikkeld dat op al deze vlakken ondersteunt. Meer informatie vind je op de website van TestVision.

ICTU vertelt over de ontwikkelkracht van Teelen

In het kader van het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens (NBP) dienen medewerkers van de afdeling Burgerzaken van Nederlandse gemeenten zich verder te ontwikkelen. Ron van Troost, projectleider bij ICTU, vertelt hoe Teelen dit langdurige en grootschalige professionaliseringsproject heeft begeleid.

Technische Unie: Laat zien wat je kunt!

Voor Technische Unie heeft Teelen complete leergangen (her)ontwikkeld én toetsing en certificering op drie niveaus geïntroduceerd. De medewerkers tonen hun opgedane kennis en ervaring aan via niveaumetingen: digitale toetsen en een praktijkopdracht.

Lees verder
Laat zien wat je kunt (PDF)

Geïnteresseerd of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag snel verder.