Toetsen en examens beoordelen

Kandidaten geven soms verrassende antwoorden of voeren een opdracht ‘creatief’ uit. Dat is mooi en dat moedigen we ook aan, maar bij toetsen is het lastig. Als een antwoord niet in het beoordelingsmodel past, is het niet per se fout. Misschien is het wel ‘goed bedacht’, maar hoe beoordeel je dat dan? Teelen ondersteunt je bij het beoordelen van toetsen en examens.

Mensenwerk

Het beoordelingsmodel, hoe zorgvuldig ook gemaakt, kan twijfel veroorzaken bij beoordelaars. Een antwoord kan dan twee verschillende waarderingen opleveren. Het beoordelen van toetsen en examens is nu eenmaal mensenwerk.

Teelen beoordeelt je toetsen en examens

We weten allemaal dat er na verloop van tijd een soort blindheid ontstaat, omdat we er te lang en te intensief mee bezig zijn. We zien het dan niet meer zo scherp. Teelen kan dan de frisse blik zijn die je nodig hebt om de toets of het examen te perfectioneren.

Wat wij doen is bijvoorbeeld:

  • begeleiden van kalibratiesessies, waarin beoordelaars hun beoordelingen op elkaar afstemmen;
  • schaduwbeoordelingen maken;
  • audits uitvoeren bij het beoordelen en afnemen van toetsen;
  • trainen van assessoren en examinatoren.

Miniseminar Integraal Toetsen en Beoordelen

Op 20 juni 2019 vond in Kasteel Woerden het miniseminar Integraal Toetsen en Beoordelen plaats. Tijdens deze leerzame en interactieve middag kwamen onderwerpen aan bod als diversiteit aan toetsvormen, teambased learning en performance assessment.

Klik op de video hieronder voor een korte impressie.

Geïnteresseerd of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag snel verder.