Certificering Basis Kwalificatie Examinering

Certificering BKE

Wil jij de kwaliteit van toetsen en examineren voor jouw vak vergroten en worden gecertificeerd voor het ontwikkelen, afnemen en beoordelen van toetsen? Met een BKE-certificering toon je jouw vakkundigheid aan.

Erkend door de NVE

Teelen is door de Nederlandse Vereniging voor Examens erkend als certificerende instelling. Daarmee zijn we een betrouwbare, onafhankelijke partij voor jouw BKE-certificering. 

Programma op maat

De BKE-certificering is een individueel traject. In overleg bepalen we de doorlooptijd en het aanlevermoment van het portfolio. We proberen aan te sluiten bij de toetscyclus van jouw organisatie. Je ontwikkelt dus een toets voor de BKE én voor je eigen onderwijs. Dat is wel zo efficiënt.

Teelen kan het certificaat na afloop (tegen betaling) registreren in het NVE-Register voor examenfunctionarissen. De registratie in het NVE-Register is 5 jaar geldig.

Nederlandse Vereniging voor Examens

Voor wie?

Docenten, toetsontwikkelaars en examenconstructeurs in het ho

Vereiste voorkennis

Basiskennis van toetsing is gewenst. Het BKE-certificeringstraject sluit naadloos aan op de BKE-training, die overigens niet verplicht is.

Type certificering

Portfolio

Kandidaat Hogeschool Inholland Amsterdam

“Tijdens haar feedback en oordeel gaf de assessor van Teelen mij de ruimte en de gelegenheid mijn eigen leerproces van het portfolio te leren observeren. Er was voldoende tijd om dingen helder te krijgen, iets te benoemen zonder dat het meteen opgelost hoefde te worden.”

Certificeringsopzet

Het certificeringstraject bestaat uit de volgende onderdelen:

Door middel van een digitaal intakeformulier maken we een inschatting van de kans van slagen van het traject. Indien nodig bespreken we eventuele onzekerheden (telefonisch) met je.

Je bouwt een portfolio op dat aansluit bij je werksituatie. Hiervoor kies je een set opdrachten die past bij je functie. De opdrachten die je kiest, moeten alle BKE-kwaliteiten afdekken. Twee beoordelaars van Teelen beoordelen het portfolio.

Na de beoordeling wordt beslist of je BKE-gecertificeerd kunt worden.

Teelen kan het certificaat na afloop (tegen betaling) registreren in het NVE-Register.

Meer weten?

Wil je meer weten over je mogelijkheden tot certificering voor de BKE? Neem dan gerust contact op.

informatie aanvragen