Trainingen

Rondom toetsen is van alles in beweging. Misschien wil je de kwaliteit van je toetsprogramma’s verbeteren of ben je bezig met het inrichten van een examencommissie. Of ga je overstappen naar grootschalig digitaal toetsen. Heel vaak is dan de vraag: hoe dan?

Teelen heeft een uitgebreid aanbod van gespecialiseerde trainingen rondom het verhogen en borgen van toetskwaliteit en rondom digitaal toetsen met TestVision. We ondersteunen daarmee zowel het onderwijs als het bedrijfsleven.

Of het nu gaat om theoretische vragen of praktijkopdrachten, samen brengen we toetsen naar een hoger niveau. We kiezen daarbij graag voor een praktische benadering. Theorie wordt vertaald naar jouw praktijk, je krijgt informatie, oefening en handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Bekijk ons trainingsaanbod

ons trainingsaanbod

Teelen verzorgt trainingen en certificeringstrajecten incompany of op basis van open inschrijving.

Toetskwaliteit verhogen

Toetskwaliteit is een belangrijk onderwerp in vo, mbo en ho, maar zeker ook in het bedrijfsleven. We ondersteunen onderwijsinstellingen maar ook diverse inhouse academies bij het verhogen van toetskwaliteit. Denk aan het trainen van docenten in het ontwikkelen en analyseren van betere toetsen of aan het opleiden van examinatoren.

We geven training incompany en via open inschrijving. Teelen is daarvoor een succesvolle samenwerking aangegaan met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) en met Noordhoff.

Toetskwaliteit borgen

De examencommissie is verantwoordelijk voor het borgen van de toetskwaliteit en het gerealiseerde eindniveau. Om deze taak op een goede manier vorm te geven, is voldoende kennis van wet- en regelgeving noodzakelijk en is het fijn om te kunnen leren van de ervaringen van anderen.

Teelen is de afgelopen jaren als extern lid verbonden geweest aan verschillende examencommissies. We delen graag onze jarenlange ervaring bij verschillende organisaties en alle bijbehorende casuïstiek.

TestVision

Ga je gebruikmaken van ons toetssysteem TestVision? Dan staan we jou en je collega’s bij met gerichte trainingen. Deze trainingen zijn altijd incompany en dus maatwerk.

Samenwerking met Noordhoff

Teelen en Noordhoff Academy hebben hun expertise en ervaring gebundeld. Samen bieden we kwalitatief hoogwaardige verbetertrajecten aan op het gebied van toetskwaliteit.

We volgen de ontwikkelingen binnen het vo op de voet, zodat de verbetertrajecten nauw aansluiten op (toekomstige) veranderingen in de schoolpraktijk.

Samenwerking met SBO

Op het gebied van toetsen en examineren is Teelen de exclusieve kennispartner van SBO. Wij verzorgen alle trainingen die SBO op dit vlak aanbiedt.

Ook worden we regelmatig uitgenodigd om te spreken op congressen van SBO.