Certificering Senior Kwalificatie Examinering

Certificering SKE

Jij wilt jezelf niet alleen bekwamen in het toetsen van je eigen vak. Als lid van een toetscommissie of een examencommissie wil je je in een breder kader specialiseren in de samenhang tussen toetsvormen op programmaniveau. Je kunt jouw expertise aantonen met een SKE-certificering. 

Erkend door de NVE

Teelen is door de Nederlandse Vereniging voor Examens erkend als certificerende instelling. Daarmee zijn we een betrouwbare, onafhankelijke partij voor jouw SKE-certificering. 

Programma op maat

De SKE-certificering is een individueel traject. In overleg bepalen we de doorlooptijd en het aanlevermoment van het portfolio.

Teelen kan het certificaat na afloop (tegen betaling) registreren in het NVE-Register voor examenfunctionarissen. De registratie in het NVE-Register is 5 jaar geldig.

Nederlandse Vereniging voor Examens

Voor wie?

Docenten, leden van toetscommissies, examencommissies en curriculumcommissies, toetsdeskundigen en onderwijskundigen uit het ho

Vereiste voorkennis

BKE, bij voorkeur aangetoond met een certificaat. Het SKE-certificeringstraject sluit naadloos aan op de SKE-training, die overigens niet verplicht is.

Bekijk ook onze andere trainingen op het gebied van toetskwaliteit.

Type certificering

Portfolio

Kandidaat HAS Hogeschool

“De assessor van Teelen was prettig: goed ingelezen in mijn SKE-dossier, met flink pittige vragen over de inhoud en het proces dat doorgemaakt is om te komen tot het dossier. En zeker ook met een goede feed forward hoe als SKE-er voor de instelling zaken door te pakken.”

Certificeringsopzet

Het certificeringstraject bestaat uit de volgende onderdelen:

Door middel van een digitaal intakeformulier maken we een inschatting van de kans van slagen van het traject. Indien nodig bespreken we eventuele onzekerheden (telefonisch) met je.

Je bouwt een portfolio op dat aansluit bij je werksituatie. Hiervoor krijg je een set opdrachten die past bij je functie. De set bestaat uit vaste opdrachten en keuzeopdrachten, waarmee aan alle SKE-eisen wordt voldaan. Twee beoordelaars van Teelen beoordelen het portfolio.

Na de beoordeling wordt beslist of je SKE-gecertificeerd kunt worden.

Teelen kan het certificaat na afloop (tegen betaling) registreren in het NVE-Register.

Meer weten?

Wil je meer weten over je mogelijkheden tot certificering voor de SKE? Neem dan gerust contact op.

vraag informatie aan