Training

Taken en verantwoordelijkheden van de examencommissie in het ho

Jij bent als examencommissielid in dienst van de hogeschool, maar moet tegelijkertijd onafhankelijk zijn. Dit vraagt kennis van actuele wet- en regelgeving. Kun jij als examencommissielid invulling geven aan deze onafhankelijke positie?

In deze cursus staan kennis, inspiratie en doen centraal. Je krijgt een actueel overzicht van alle wettelijke taken en ontwikkelingen, zodat je kennis up-to-date is. Aan de hand van best practices krijg je daarnaast handvatten aangereikt om je taken effectief in te vullen. Deelnemers wisselen met elkaar ervaringen uit en geven elkaar feedback op door hen in te brengen materialen.

Na deze cursus:

  • heb je alle kennis in huis over de huidige taken van een examencommissielid;
  • kun je deze taken uitvoeren in de praktijk binnen de wettelijke kaders van de WHW en binnen de aanbevelingen van de Inspectie van het Onderwijs;
  • weet je wat je als examencommissie kunt verbeteren;
  • zorg je ervoor dat de kwaliteit van toetsing en het eindniveau voldoende worden geborgd;
  • heb je zicht op toetskwaliteit.

 

Voor wie
Iedereen die betrokken is bij examinering in het ho

Waar
Meetingplaza Utrecht

Duur
3 dagen

Certificering
Tijdens de cursus maak je een start met het certificeringstraject. Na de drie cursusdagen ga je door voor certificering en mogelijk ook voor registratie in het landelijke NVE-register.

Meer informatie en aanmelden

Deze cursus bieden we aan in samenwerking met SBO. Bekijk alle informatie, inclusief de mogelijkheid tot inschrijving, op de website van SBO.

Informatie aanvragen