13 mei 2020    meer nieuws

Cursus voor examencommissies in het HO bijna van start!

Op donderdag 14 mei 2020 start de cursus Taken en verantwoordelijkheden van de examencommissie HO. Deze driedaagse cursus wordt gegeven door onze toetsdeskundige Marnie Wouters in samenwerking met het SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid). Vanwege de Corona-maatregelen is een cursus op locatie helaas niet mogelijk. Daarom zal deze cursus helemaal online worden verzorgd! Wij zijn als Teelen blij dat we ook nu een manier hebben gevonden om onze cursisten verder te helpen.

Hoofddocent Marnie vond het in eerste instantie wel even wennen, een volledig digitaal gegeven cursus. “Toen het Corona-virus in februari Nederland binnensloop, had ik niet kunnen bedenken dat dit mijn wereld als trainer zo op z’n kop zou zetten”, geeft ze aan. “De Corona-maatregelen die elkaar sinds begin maart snel opvolgden, betekenden voor mij en mijn collega’s dat alle geplande cursussen werden geannuleerd of vooruitgeschoven. De wens om onze klanten ook online te kunnen helpen, maakte dat ik me in korte tijd moest bijscholen. Ik ben me gaan verdiepen in online mogelijkheden en de diverse tools die beschikbaar zijn. Een offline cursus omzetten naar een online variant was een hele uitdaging. Maar wel een uitdaging waar ik heel enthousiast van werd!”

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De driedaagse cursus Taken en verantwoordelijkheden van de examencommissie HO is interessant voor iedereen die in het hoger onderwijs betrokken is bij examinering. Denk bijvoorbeeld aan het management, de voorzitter en leden van een examencommissie, beleidsmedewerkers en kwaliteitscoördinatoren.

Waar bestaat de cursus uit?
Er wordt elke dag een andere module behandeld. Cursusdag één, op 14 mei, staat in het teken van de taken van de examencommissie volgens wet- en regelgeving. Module twee wordt gegeven op 11 juni en draait om de toetsdeskundigheid van de examencommissie met als doel zicht op toetskwaliteit. Gastspreker Kitty Meijer van Hogeschool Utrecht neemt de deelnemers mee in het analyseren van het toetsprogramma van hun eigen opleiding. Op 25 juni wordt de cursus afgesloten met module drie. Het thema van deze dag is kwaliteitsborging. Gastspreker Joost van der Horst (www.joostweetraad.nl) toont hierin een praktijkvoorbeeld van een instrument om de kwaliteit van het afstuderen vast te stellen. Na de cursus heeft u goed inzicht in de mogelijke verbeteringen voor uw examencommissie en kunt u uw taken als examencommissie in de praktijk (nog) beter uitvoeren. Ook kunt u starten met een certificeringstraject conform het NVE-profiel Lid Examencommissie.

Voorbereidingen in volle gang
“Om er zeker van te zijn dat Teelen ook online de kwaliteit kan bieden waar we voor staan, hebben we als collega’s voor en met elkaar de diverse online cursussen uitgetest”, vertelt Marnie. “We zijn dan ook erg benieuwd naar de reacties van de deelnemers”.

Meer weten en inschrijven?

Heeft u interesse in deze cursus? U kunt zich nog inschrijven, ook per module! Bekijk alle informatie en schrijf u in via de website van het SBO. Benieuwd naar welke cursussen Teelen nog meer aanbiedt? U vindt het overzicht op onze website.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Marnie Wouters, toetsdeskundige.